Sharity, maatschappelijk organisatiebureau voor

Ondernemen met hart, hoofd en handen.


Bedrijven en ondernemers

Social Impact

Ons Social Impact-concept laat bedrijven proeven aan maatschappelijk betrokken ondernemen door het organiseren van teambuildingsactiviteiten met een maatschappelijk doel. Zet uw expertise in voor gehandicapten, ouderen of mensen die leven in armoede. Doe een activiteit met mensen die door een beperking in hun fysieke, mentale of financiële situatie niet veel buiten komen. Of stroop de mouwen op en pak met elkaar een klus aan zoals het schilderen van een schuur, het behangen van een gezamenlijke ruimte of het aanleggen/onderhouden van een tuin. Reken maar dat iedere deelnemer tevreden huiswaarts keert.

Wat levert het op?

Door bekend te staan als een maatschappelijk betrokken bedrijf onderscheidt u zich van uw concurrenten. Door uw sociale werkgeverschap bindt u uw werknemers steviger aan uw bedrijf waardoor verloop en ziekteverzuim dalen. U laat de lokale samenleving mee profiteren van het succes van uw onderneming doordat u uw kennis ter beschikking stelt.

Hoe werken wij?

Met elk bedrijf dat aan de slag wil met Corporate Social Responsibility (CSR) of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maken wij een persoonlijke afspraak om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Want de één wil op 1 dag in het jaar op meerdere locaties vrijwilligerswerk doen, de ander wil door het jaar heen wisselende groepen werknemers de kans geven om een deel van hun tijd maatschappelijk te besteden. De één wil heel iets anders doen dan normaliter en de ander wil juist aan de slag voor ‘goede doelen’ met de eigen competenties; denk aan het bouwen van een website, het maken van een communicatie- en/of strategieplan, enzovoorts. Onze werkwijze is daarom dat we altijd een intakegesprek houden elkaar en uw behoefte op social impact gebied te leren kennen. In de daaropvolgende dagen/weken wordt de behoefte geconcretiseerd naar een specifiek aanbod. Sharity maakt daarbij direct duidelijk wat de te verwachten investering omvat.

Waarom Sharity inzetten?

Voor bedrijven is de inzet van Sharity een hele geruststelling. Sharity maakt de juiste match tussen bedrijf en maatschappelijke organisatie. Wij kennen het sociaal domein goed en weten wat er speelt. Wij besparen het bedrijf tijd omdat wij reeds een groot er sterk netwerk hebben in het sociaal domein en de taal van beide werelden spreken. Een ‘Impact dag’ is een mooie manier om gemakkelijk invulling te geven aan de CSR of het onderdeel ‘People’ van MVO. Door Sharity hiervoor in te zetten weet het bedrijf dat de inzet van het personeel optimaal nut heeft en dat materialen op de juist plek terechtkomen.

Sharity heeft de afgelopen 13 jaar veel ervaring opgebouwd met advisering van bedrijven rondom dit thema en de organisatie van maatschappelijke bedrijfsdagen/vrijwilligersdagen. Sharity mocht dit voor diverse bedrijven organiseren zoals HEINEKEN Nederland, Jack Link’s, Van Veen Advocaten, Rittal Benelux, Profource en A.S. Watson Group. (klik hier voor een filmpje van de Top100 Vrijwilligersdag van HEINEKEN Nederland).

Vindt u het belangrijk om naast winst ook sociale impact te maken met uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. We gaan graag samen aan de slag.

©2024 Sharity - REALISATIE: Schmeits websolutions